Cübbe Giyme Töreni

Doçent Ünvanı Alan Hekimlerimize Cübbe Giyme Töreni Düzenledik...




Törene İl Sağlık Müdürümüz Dr. Gürsel BEDİR, Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı TÖR, hastane yönetim ekibi, personellerimiz ve doçent ünvanı alan hekimlerimizin aileleri katıldı.

Yapılan Törene; Bingöl ilimizde Özel harekat ta görevi esnasında şehit olan emniyet mensubumuz Birol İLİ ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşundan sonra istiklal marşımız okunarak başlandı. Törende Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Hakkı TÖR ve İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel BEDİR günün anlam ve önemine istinaden konuşma yaptılar.

Başhekimimiz Sayın TÖR; Unutulmamalıdır ki biz hekimler ve sağlık çalışanları insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bir canı kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak bizler milletimiz uğruna zaman ve koşul mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışmakta, zor ve meşakkatli bir görevi icra etmekteyiz. Milletimize verdiğimiz sözümüz o dur ki; bizler insanımızı yaşatmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz ve bu uğurda insanlığın hizmetkarı olacağız.

Erzurum Şehir Hastanesinde akademik personellerin Kalp ve Damar cerrahisi, Patoloji, Dahiliye, Çocuk hastalıkları, Biyokimya ve Mikrobiyoloji, Yeni doğan, Beyin Cerrahi, Genel cerrahi, Üroloji, Ortopedi, Anestezi, Enfeksiyon Hastalıkları, Acil Tıp ve Nükleer Tıp dallarında olduğunu Hastanenin sağlık alanında teknolojik üstünlüğünün çok üst boyutlarda olduğunu ilerleyişin teknolojik ilerlemenin yanında bu gün burada tebriğini yaptığımız doktorlarımızın akademik yükselişleri ile devam ettiğini söyledi. Erzurum şehir hastanesi; pandemi süreci atlatıldıktan sonra Bölge halkına ve yurt dışından gelen turist hastalara daha iyi hizmet vermek için hastane bünyesine sırasıyla kattığı kanseri nokta atışı ile tedavi eden bir adet TOMOTERAPİ cihazı yürüme yetisini bir şekilde kaybetmiş hastaların yürümesini kolaylaştırıcı ROBOTİK YÜRÜME cihazı ve cerrahi müdahaleler de doku zedelenmesini minimal seviyeye çekerek ameliyatlar yapan DAVİNCİ ROBOTU ile Türkiye de ve yurt dışında söz sahibi olan hastaneler içerisine girdiğini söyledi. Başhekim Tör; hastanemizde akademik çalışmalarını tamamlayarak Doçentliğe yükselen arkadaşlarımı tebrik ediyor hayırlı olsun diyorum.

İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel BEDİR ise yaptığı konuşmada; "Öncelikle ülkemizin birlik ve bütünlüğü için canlarını veren Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İçinde bulunduğumuz zaman itibarı ile aldığımız önlemler çerçevesinde siz değerli çalışanlarımızın üstün gayret ve çalışmaları neticesinde bir normalleşme sürecine girdik bu mihmalde bu gün sizlerle bu salonda bir araya gelip akademik yükselim göstererek Doçentliğe yükselen hekim arkadaşlarımızın cübbe giyme törenine katılma imkanı bulduk. Pandemi sürecinde vermiş oldukları kimi evinden uzak kalarak kimi hayatının bir çok sosyal yanını arka plana atıp görev yaparak insanlarımıza sağlık hizmetini en üst derecede fedakarane emek vererek çalışan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Dünyadaki en saygın ve kadim mesleklerden biri doktorluktur. Sonsuza kadar da öyle olacaktır. Hayatımızın her anında doktorlarımıza ihtiyacımız vardır. Malzemesi insan olan mesleğinizde, her türlü duyguyu barındıran insanlarla çalışmalarınızda başarılar diliyor, Doçentliğe yükselen hekimlerimizi kutluyorum."  dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Doçentliğe yükselen hekimlerimize Hocaları tarafından cübbe giydirilerek hediyeler verildi.