Dünya Sigarayı Bırakma Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Hastanemizde Dünya Sigarayı Bırakma günü nedeniyle Hastalarımıza Sigaranın Zararları hakkında bilgilendirme yapıldı. Kamu Spotları yayınlandı. Afişler Asıldı,Dağıtıldı.
Sigarayı bırakmak için öneriler
Her bir sigarada vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğunu kaydeden Akdur, bunların 50’sinin doğrudan kansere sebep olduğunun ispatlandığını bildirdi. Sigaradaki nikotinin, güçlü bir bağımlılık yapıcı madde olduğunu; kokain, eroin ve alkol ile karşılaştırıldığında, tesadüfen deneyen kişilerde bile sigaranın bağımlılık yapma olasılığının daha fazla olduğunu anlatan Akdur, sigara içenlerde el ve ağız alışkanlıkları bulunduğunu, bu alışkanlığın günde içilen sigara sayısı arttıkça güçlendiğini kaydetti.
Sigaranın, kendi kendine veya etkinliği kanıtlanmış tıbbi tedaviyle
bırakılabileceğini belirten Akdur, "Kendi kendine bırakmakta zorlananlarda en etkili tedavi hekim gözetiminde bilimsel yöntemlerin kullanılmasıdır" dedi. Hipnoz, akupunktur, luksopunktur gibi yöntemlerin etkinliğinin bilimsel olarak tartışmalı olduğunu, etkinliklerinin kanıtlanmadığını da kaydeden