HASTANEMİZDE 1. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ DÜZENLENDİ


                                                                                 HASTANEMİZDE 1. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

    1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi  "Tıbbın Yarını İçin Bugün" sloganıyla 3-5 Mayıs 2024 tarihlerinde hastanemizde düzenlenmiştir.

   Açış konuşmalarını Kongre Öğrenci Başkanı Şeyma Değirmenci, Kongre Başkanı Doç. Dr. Emre DEMİR, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sinan ZEHİR, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan BAYKAM’ın yaptığı kongrede ilimizin tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterimi sonrası bilimsel programa geçildi.

  Hastanemizi ve şehrimizi tanıtma fırsatı bulduğumuz, tıp fakültesi öğrencilerine pratik uygulamalarla eğitimlerin verildiği ve meslek ufuklarının gelişmesine katkı sağlayan ulusal kongreye değişik illerden 327 öğrenci; ilimizden ve İstanbul, İzmir, Karabük, Ankara illerinden alanında uzman 48 eğitmen katılmıştır.

  Kongre boyunca 15 hekim kurs vererek, 15 öğrenci sözlü bildirilerini sunarak katkı sağlamıştır. Acil Tıp Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Afet Tıbbına Yaklaşım ve Afet Triajı Simülasyon Atölyesi; Üroloji Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Laparoskopi Pratiği Atölyesi; Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Temel-İleri Yaşam Desteği, Hava Yolu, Sujok ve Mezoterapi Atölyeleri; Radyoloji Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Görüntüleme Sanatının İncelikleri Atölyesi; Mikrobiyoloji Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Mikropların Dünyası ve Mikrobiyoloji Laboratuvar Atölyesi; Ortopedi Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Kırık Plak Atölyesi; Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Endoskopik Kulak Burun Boğaz Atölyesi; Aile Hekimliği Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Akupunktur, Kupa Tedavisi ve Hipnoz Atölyesi; Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Minimal İnvaziv Cerrahi Atölyesi; Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Omurga Sağlığı ve Postür Atölyesi; Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyelerince oluşturulan Cerrahi Anastomoz ve Sutür Teknikleri Atölyesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyelerince oluşturulan Yaratıcı Yazarlık Atölyelerinde öğrencilerle alanında uzman hocalar bilgi alışverişinde bulunarak interaktif atölye çalışmaları yaptılar.

 Kongre sonunda konuşmacılara ve kongremizin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi.  Hastanemiz tüm birim ve bölümlerinde kesintisiz ve güncel tıbbın tüm gerekliliklerine uygun sağlık hizmeti sunumu sürdürülürken; tüm bilimsel ve akademik faaliyetler desteklenmekte ve tüm kliniklerimizin organizasyonlarına katkı ve desteğimiz artarak devam etmektedir.