HASTANEMİZDE AFET VE ACİL DURUM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


HASTANEMİZDE AFET VE ACİL DURUM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hastane Afet Ve Acil Durum Planı (HAP) tatbikatları ile olası afet durumlarına karşı, hastane personelinin süreci hızlı ve doğru yönlendirmesi, karşılaşılabilecek eksikliklerin tespit edilerek giderilmesi, en az yaralı ve en az maddi hasar ile kurtulmak hedeflenmektedir.2024 Yılı Hastane Afet Ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında Çorum İtfaiye Müdürlüğü işbirliğiyle 23 Ağustos 2024 tarihinde hastanemizde gerçekleştirilen "yangın" temalı masa başı ve uygulamalı tatbikata yaklaşık 100 personelimiz katılmıştır.

 Senaryo gereği hastanemiz yemekhanesinde bulunan elektrik panosunda nedeni bilinmeyen bir sebepten yangın çıkmış, dumanlar etrafı sarmıştır. Kırmızı kod verilerek yangın hastanemiz söndürme ekipleri ve itfaiyenin katkılarıyla kontrol altına alınmıştır. HAP Başkanının talimatı ile Mor Kod verilerek HAP  aktive edilmiş; koruma, kurtarma ve ilk yardım ekipleriyle birlikte çalışmalar başlamıştır. Sarı Kod verilerek tahliyelere başlanmıştır. Yemekhane balkonunda baygın bulunan, dumandan etkilenen personel itfaiye ekiplerince tahliye edilmiş, hızlı bir şekilde acil servise transferleri sağlanmıştır. Dumandan etkilenen yemekhane personeli ve müdahale esnasında yaralanan güvenlik görevlilerinin de tahliyeleri kurtarma ekiplerince sağlanmıştır. Tüm kontroller yapılıp personel sayımı yapılmasının ardından Hap Başkanının talimatıyla Yeşil Kod verilerek tatbikat sonlandırılmıştır.

Tatbikat sırasında, personelimiz acil durum prosedürlerini titizlikle uygulayarak becerilerini sergilemiş ve bu durum çalışan ve hasta güvenliğini sağlama konusunda hazır olduğumuzu göstermiştir. Desteklerinden ötürü Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine, sorumluluk bilinciyle hareket eden tatbikatta görevli personelimize ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.