Hastanemizde Donör Organizasyonu Gerçekleştirildi.

Niğdeli vatandaşın organları 4 kişiye can verdi.
Hastanemizde beyin ölümü sonrası hayatını kaybeden 58 yaşındaki Niğdeli vatandaş, ailesinin ismi değil organları yaşasın diyerek organ bağışında bulunmalarından sonra 4 kişiye yaşam umudu oldu.
Konuyla ilgili Hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Doğan;
‘’Türkiye'nin çeşitli illerinde farklı hastalıklardan dolayı tedavileri süren ve organ nakli bekleyen vatandaşlar Hastanemizde tedavi gören ve vefatı ile bağışlanan organları sayesinde yeniden hayata tutunacak. Donör Organizasyonu ise hastanemiz de gerçekleştirildi. Organları 4 kişiye hayat verecek. 
Donör Organizasyonu neticesinde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan 4 kişinin (Karaciğer, 2 kornea ve 2 böbrek) yaşama tutunması sağlandı. Kornealar Ankara Şehir Hastanesine, Karaciğer Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Böbrekler Adana Şehir Hastanesine ambulans ile gönderilmiştir. Gece boyu süren organizasyonda emeği geçen başta merhumun ailesi, yoğun bakım personelleri, ameliyathane personelleri, organ nakil koordinatörü Sevgi Gökçegöz, organ nakil sorumlusu anestezi hekimimiz Dr. Mustafa Kaçmaz, Ankara, Gaziantep ve Adana Organ Nakil ekiplerine ve tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ederim. Geçtiğimiz haftalarda organ bağışı standını ziyaret ederek organ bağışının önemini anlatmıştık. Gelişen bu süreçte beyin ölümü gerçekleşen vatandaşımızın ailesinin ismi değil organları yaşasın diyerek organ bağışını kabul etmelerinden sonra umutla organ bekleyen başka canlara can katlamalarından dolayı ben sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.’’ dedi.