Hastanemizde Meslek Hastalıkları Sempozyumu düzenlendi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ve hastanemiz iş birliği ile İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanları Derneği’nin katkılarıyla ilimizde özellikle birinci basamak sağlık çalışanlarına yönelik olarak dördüncü Halk Sağlığı Günleri kapsamında Meslek Hastalıkları Sempozyumu düzenlendi.
Hastanemiz H Blok Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinlikte, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Sırrı Kotanoğlu, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Aydın Yılmaz ve Hastanenin İş ve Meslek Hastalıkları Eğitim Kliniği Hekimi Doç. Dr. Cebrail Şimşek açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Daha sonra sırasıyla,
''Meslek Hastalıkları tanı kayıt bildirim'' Konusunda Doç. Dr. Gülden Sarı,
''Semptomdan tanıya meslek hastalıkları-'' konusuyla Uzm. Dr. Rabia Ezer,
''Semptomdan tanıya-2 konusuyla'' Uzm. Dr. Merve Acun Pınar,
''Meslek hastalıklarının önlenmesinde işe giriş muayenesi ve önemi'' konusuyla Doç. Dr. Adem Koyuncu birer sunum yaptılar.
Tartışmalar ve kapanış oturumunun ardından sona eren sempozyuma; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcılarımız Dr. Beyhan İnce, Dr. Kazım Tolga Ersen, Uzm. Dr. Hasan Gül ve ilçe sağlık müdürlüklerimiz ile kamu iş yeri hekimleri ve hastane personeli katıldı.