Hastanemizdeki Acil Durum Tatbikatı Gerçeği Aratmadı


Hastanemizde gerçekleştirilen acil durum tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Hastanemiz tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen uygulamalı tatbikatlara bir yenisi daha eklendi. Başhekimimiz Uzm. Dr. Mustafa Emre Eryılmaz, Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Sarıbıyık, Müdür Yardımcısı Emine Doğan, hastane çalışanları, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplu zehirlenme tatbikatı gerçekleştirildi.
Andırın Belediyesi çalışanları yedikleri yemekten zehirlenme olayıyla başlayan tatbikat senaryosu, toplu olarak zehirlenen 41 işçinin hastaneye taşınması ve tedavisi ile başka hastanelere nakli yapılarak devam edildi.
Zehirlenen işçilerin durumlarına göre yeşil, sarı, ve kırmızı alanlar oluşturularak işçilere müdahale edildi. Ayrıca tatbikat esnasında böyle bir olayla karşılaşılması durumunda hastane ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri de göz önünde bulunduruldu.  Senaryoda, basına kapalı alanda basın mensupları tarafından çekim yapıldığını gören güvenlik görevlisi, basın mensuplarını çevreden uzaklaştırırken, zehirlenme dolayısıyla hastaneye akın eden işçi yakınları da güvenli bir şekilde sakinleştirilmeye çalışıldı.
Zehirlenme vakalarının her an gerçekleşebilme ihtimali olduğunu Başhekimimiz Uzm. Dr. Mustafa Emre Eryılmaz, Andırın Devlet Hastanesi olarak her olaya güvenli ve sağlıklı bir şekilde müdahale edebilmek adına bu tür tatbikatları yapılacağını söyledi. Başhekimimiz, “Zehirlenme vakalarının ne zaman nerede gerçekleşeceğini bilmiyoruz. Bizler bu gibi afet durumlarına hazır olmak zorundayız. Bu amaç doğrultusunda tatbikatımızı gerçekleştirdik. Rabbim işçilerimizi ve vatandaşlarımızı korusun” dedi.