Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde İmplant Tedavisi..

KIRKLARELİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE İMPLANT TEDAVİSİ

Merkezimizde, çene kemiği kalınlığı uygun, dişeti hastalığı bulunmayan ve ağız diş muayenesinde engel  saptanmayan kişilere Dental İmplant tedavisi yapılmaktadır. İmplant tedavisi ücretlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanabilmesi için bazı özel şartlar gerekmektedir. Bu tedavi için; Dt. Selçuk TÜRKGELDİ’ ye 182 Merkezi Hekim Randevu Sisteminden randevu alarak ön muayenenizi yaptırabilirsiniz. 

        İmplant, çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökleridir. İmplant yapılabilmesi için  implantı destekleyen kemik yapısının olması ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Cerrahi bir tedavi olduğu için  işlemin yaklaşık uygulama süresi 1 saati bulabilmektedir. İmplantyerleştirildiktensonra, işlem bölgesinin  iyileşmesi için genellikle 2-4 ay veya gerekli olduğu takdirde daha uzun süre beklenir. İyileşme döneminden sonra ikinci bir cerrahi işlem ile implantın üzeri açılır ve proteze destek olacak parçalar takılır. Bir sonraki aşama ise protez yapımıdır. Protezler bazen, sabit porselen kaplama olarak yapılır ve hasta kendi dişi gibi protezi kullanır. Bazen de hastanın takıp çıkaracağı şekilde damak protezleri uygulanabilir. İmplantlarınıza kendi dişlerinizden daha fazla önem vermeniz gerekir. İmplantlar temizliği kolay olan ve fazla zaman almayan özelliğe sahiptir. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmezse implantların ömrü uzun olmaz. İmplantların ömrünü kısaltacak etkenler; doğru bakımının yapılmaması, diş eti hastalıklarının olması ve dişlere özen gösterilmemesidir. Alkol ve sigara kullanımından kesinlikle uzak durulmalıdır. Alkol ve sigara kullanılması implant dişlerde olumsuzluklara neden olacaktır. İmplant ile dişetinin birleştiği bölümün ve implant ile çevre dişlerin arasındaki boşlukların titizlikle temizlenmesi gerekir. Bu sebeple normal diş fırçasına ek olarak diş ipi ve arayüz fırçası kullanmak gerekir. Herhangi bir sorun halinde doktoru bilgilendirmek önemlidir. İmplant işlemi tamamlandığında 1 hafta sonra kontrol, 4 ay sonra  tekrar kontrol ve 6 ay sonra detertraj (diş taşı temizliği) mutlaka yapılmalıdır. Ayrıca 6 ayda  bir rutin ağız ve diş muayenesi yapılmalıdır.

         2024 yılı ilk 5 ayında 25 hastaya 58 adet implant ve implant üstü protez tedavisi yapılmıştır. En son Başhekimi Dt. Hüseyin TOPCUOĞLU tarafından Ülkü AYDIN’ a İmplant ve implant üstü sabit protez tedavisi yapılmıştır. Tedavi sonrası hastamız Ülkü Hanım memnuniyetini dile getirmiş ve teşekkür etmiştir. Kendisine geçmiş olsun diyor, sağlıklı gülüşler diliyoruz.