Klinik Hakkında



TIBBİ GENETİK

 

Dr.Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nde tüm genetik hastalıkların tanı koyma ve tanı sonrası genetik danışma aşamasında klinik ve laboratuvar hizmeti verilmektedir.

Genetik nedenlere bağlı hastalıklara tanı konulmakta, hastalar ve aileleri takip edilmekte, ayrıca risk tahmini yapılarak hastalara ve ailelerine genetik danışmanlık verilmektedir. Bölümümüzde hem çocuk hem de erişkin yaş grubundaki hastalara hizmet verilmektedir. Genetik hastalıklar konusunda toplumu bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve sahip olunan bilgi birikimini uluslararası alana taşımak için çalışmalar sürdürülmektedir.








Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nde; 4 Tıbbi Genetik uzman hekimi, 6 biyolog,1 hemşire, 2 bilgi işlem ve 1 temizlik personelinden oluşan donanımlı bir ekip, ileri teknolojik ekipmanlarla rutin hizmet ve araştırma çalışmaları yapmaktadır.

Tıbbi Genetik Polikliniği’nde; genetik kaynaklı olduğu düşünülen bulguları ve yakınmaları olan tüm hastalar uzman hekimler tarafından değerlendirilmektedir. Ayrıca başta Onkoloji, Hematoloji, Romatoloji, Pediatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji ve Kardiyoloji olmak üzere birçok klinikten yönlendirilen hasta grubunda,diğer hekimlerin tanı, takip ve tedavi seçimlerinde yönlendirici olan genetik testler yapılmaktadır.

Merkezimiz, bölgedeki Sağlık Bakanlığı’na bağlı en büyük Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi olup sadece Gaziantep değil Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Hatay başta olmak üzere çevre illerden yönlendirilen hastalara da hizmet vermektedir.

Kliniğimizde tüm genetik tetkikler yapılmakta olup, doğum öncesi ve doğum sonrası kromozom çalışması da bunlar arasındadır.

 

Genetik Polikliniği hangi günlerde hizmet vermektedir?

 

Kliniğimizde hafta içi 4 gün(Pazartesi-Salı-Çarşamba ve Perşembe günleri) 08:30-16:30 saatleri arasında hasta kabulü, Cuma günleri ise istenen tetkiklerin analizleri ve raporlandırması yapılmaktadır.

 





Tıbbi Genetik Hastalıklar ve tedavi süreci hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.



İletişim: 0342-220-96-14 
Dahili : 1800/1801