UMUDUN RENKLERİ SERGİSİ



UMUDUN RENKLERİ SERGİSİ 

 

  Hastanemiz AMATEM Birimi tarafından düzenlenen, “Umudun Renkleri Sergisi” açılışı Çorum Vali Yardımcısı Erdoğan KANYILMAZ,  Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür YAĞAN, AK Parti İl Başkanı Av. Murat GÜNAY, İl Sağlık Müdürü V. Dr. Arif PİLGİR, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan DEMİRBAŞ, Başhekimimiz Prof. Dr. Sinan ZEHİR, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ramazan YILDIZHAN, Tabipler Odası Başkanı Dr. İlker UZELİ, Eczacı Odası Başkanı Erol AFACAN, il protokolünün üyeleri, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız ile AMATEM Biriminde görev yapan çalışanlarımızın katılımlarıyla 22 Ağustos 2024 tarihinde Çorum AHL Park Alışveriş Merkezinde yapıldı. 

 

  22 Ağustos ve 23 Ağustos 2024 tarihlerinde olan Umudun Renkleri Sergisi’nde Hastanemiz AMATEM Kliniğinde yatarak tedavi gören hastalarımızın yaptığı tuval resimleri, taş tozu objeler, ahşap objeler el emeği boyanmış ürünler, geri dönüşüm ürünler, kapı süsleri, kuş evleri vb. sanat eserleri sergilenmiştir.

 

  Çorum Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM), Kasım 2015'te poliklinik hizmeti, 2016 Şubat ayında ise yataklı servis hizmeti vermeye başlamıştır. Merkezimizde 3600 metre kare açık alan 1400 metre kare kapalı alan 250 metre kare etkinlik alanı bulunmaktadır. 15 adet yatak kapasitesi olan birimde spor alanları, etkinlik sahaları, iş ve uğraş alanları bulunmaktadır. Kurulduğu tarihten bu yana 9.997 kişiye poliklinik hizmeti, 1.354 kişiye ise yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Son bir yıl içinde ise 2.214 kişiye poliklinik, 167 kişiye yataklı hasta hizmeti verilmiştir.

 

  Çorum AMATEM'de alkol ve madde bağımlılığı tedavisi kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Arındırma tedavisi ile hastaların bağımlılık yapıcı maddelerden uzaklaştırılması sağlanırken, tekrar başlama riskini azaltıcı idame tedavileri uygulanmaktadır. Ayrıca, bağımlılıkla baş etme becerilerini geliştirmeye yönelik bireysel ve grup terapileri ile psikoeğitim programları sunulmaktadır. Hem ayaktan hem de yatarak tedavi imkanı sağlayan merkezde, bağımlılıkla mücadelede kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşım benimsenmektedir.

 

   AMATEM Birimimizde hizmet verilmesinde emeği geçen tüm hekim, sağlık çalışanı ve eğiticilere teşekkür eder, hastalarımıza acil şifalar dileriz.