Vefat


Prof. Dr. Ömer Işık Kimdir?

1956 yılında Ankara Kızılcahamam’da doğdu. Ankara Atatürk Lisesinden sonra 6 ay ODTÜ makine mühendisliği bölümünde eğitim almıştır. Babası rahmetli... Işık'ın "Benim babam hekim olmadığı için vefat etti, oku oğlum doktor ol!" sözü üzerine Hacettepe üniversitesi tıp fakültesine girdi. 1981 yılında tıp fakültesini bitirdikten sonra tayin için gittiği Sağlık Bakanlığı'nda o zaman Kırklareli SSK Hastanesi başhekimi olan Dr. Tevfik Akıncıoğlu ile karşılaştı. Kırklareli'nde hekim olarak çalışması teklifinden sonra Kırklareli'ne tayini çıkmış ve pratisyen hekim olarak SSK Hastanesi'nde ilk görevine başladı. Bir yıl sonra Vakıf Gureba Hastanesi'nde Prof. Dr. Edip Kürklü hocanın asistanı olarak kalp damar cerrahisi branşında uzmanlık eğitimine başladı. Akabinde Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde ve İstanbul Koşuyolu Kalp hastanesinde ihtisasını tamamladı.

Prof. Dr. Ömer Işık, Prof. Dr. Kemal Beyazıt, Prof. Dr. Cevat Yakut hocalar ile beraber Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kalp Damar Cerrahisi Bölümünün kurucu ekibinde yer almıştır. 12 yıl boyunca Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde çalıştıktan sonra akademik hayatı için Süleyman Demirel Üniversitesi kurucu anabilim dalı başkanı olarak görev aldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yaklaşık 2 sene görev yaptıktan sonra İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kalp Damar cerrahisi Ana bilim dalı başkanı olarak göreve başladı. Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan yardımcılığı, Acıbadem hastanesi, İstanbul Çamlıca hastanesi, Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi, İstanbul JFK Hastanesi, İstanbul Özel Pendik Bölge Hastanelerinde Kalp ve Damar cerrahisi bölüm başkanlığı görevlerinde bulundu.

94 yurt içi, 79 yurt dışı yayını mevcuttur. Çok sayıda bilimsel kongrelerde bildirileri ve kitap bölüm yazarlığı mevcuttur.

2021 yılında Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesine ilk görev yaptığı şehre, eşinin memleketine Hoca olarak geldi.
Kırklareli EAH, “mesleğini çok seven, kimsenin ellemeye cesaret edemediği vakaları gözü kara alan, yaptığı ameliyatlar ile birçok hastanın hayatına dokunan kıymetli hocamıza Allahtan Rahmet diliyoruz. Mekânın Cennet olsun Hocam...