2024 Yılı Hastane Afet Planı Tatbikatı Gerçekleştirildi

Hastanemizde, 2024 yılı Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde kitlesel yaralanmalı olaylara müdahale tatbikatı düzenlendi.

Hastane Afet ve Sivil Savunma Birimlerinin planlamasıyla gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği karayolu köprüsünde meydana gelen otobüs kazası sonrası çok sayıda yaralıya müdahale edildi. Kazada, bazı yaralıların araçlardan çıkarıldığı, bazılarının ise suya sürüklenerek kurtarıldığı bilgisi senaryoda yer aldı.

AFAD, itfaiye, UMKE, 112, emniyet birimleri, ATAK, İHH, MEB AKUB ve Çotanak Off-Road ekiplerinin katılım sağladığı tatbikatta, kazazedeler sudan ve araçlardan kurtarılarak hastaneye sevk edildi. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılar, hastane önünde kurulan triaj çadırında ilk tedavileri yapıldıktan sonra, uygun klinik birimlere nakledildi.

Tatbikat sırasında, hasta yakınlarının taşkınlık çıkarması üzerine güvenlik ekipleri olaya müdahale ederek durumu kontrol altına aldı. Ayrıca hastane önünde kayıt masası, hasta yakınları için bekleme alanı ve psikososyal destek masası kurularak acil durum yönetimi sağlandı.

Hastane Başhekimliği bünyesinde kurulan Olay Yönetim Ekibi, tatbikatın tüm sürecini koordine ederek etkin bir kriz yönetimi sergiledi. Bu kapsamda, otobüs kazasından etkilenen 23 kazazede tedavi altına alındı ve hastanenin afet durumlarına müdahale kapasitesi değerlendirildi.