25. Ulusal Multidisipliner Toksikoloji Kongresi Muğla’da Gerçekleştirildi

 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Klinik Toksikoloji Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 25. Ulusal Multidisipliner Toksikoloji Kongresi 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında MSKÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bakiye UĞUR’un açılış konuşmasıyla başlayan kongrede giderek kirlenen dünyamızda toksikolojinin önemine vurgu yaparak alınacak önlemler konusunda toplumu bilgilendirmenin gerekliliğine değindi. Klinik Toksikoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Leyla İYİLİKÇİ KARAOĞLAN da açılış konuşmasında derneğin faaliyetlerini ve 25. Ulusal Toksikoloji kongresinin hazırlık süreci hakkında bilgi verdi. Kongrenin açılışına katılarak konuşan MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt KARAKUŞ da böyle bir kongrenin Muğla’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde gerçekleşmesinden duyulan memnuniyetini dile getirerek kongrede başarılı bildirilerin sunulacağını söyledi.
Kongre çalışmalarının ilk gününde Tıp Fakültesinde 28. Klinik Toksikoloji Kursu gerçekleştirilerek konunun uzmanları arasında bilgi alış-verişinde bulunuldu. Kongrenin ikinci günü MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi B Salonunda gerçekleşti. İlk günkü oturumlarda, çevresel, biyolojik ve kimyasal zehirlenmeler, iklim değişikliklerine bağlı zehirlenmeler ve bu konularda karşılaşılan vakalar üzerinde durulup çözümler münazara edildi.
İki gün süren kongreye Türkiye’deki birçok üniversiteden ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve uzman doktorlar katıldı.
Olgu sunumu yarışmasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Yoğun Bakım Bilim Dalı’nda görev yapan Dr. Aslı ALKAN, Doç.Dr. Canan GÜRSOY, Dr. Ali AKBAŞ ve Prof. Dr. Bakiye UĞUR tarafından hazırlanan sözlü bildiri ise ikincilik ödülü kazandı. Kongrede toplamda 17 sözlü bildiri sunuldu.