Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Epilepsi Pili” Olarak Bilinen Vagal Sinir Stimülasyonu Uygulaması Tecrübesinde 50. Hasta

 

            Bilim dünyası kriterlerine göre İlaç tedavisine dirençli ve epilepsi cerrahisine uygun olmayan hastalarda kullanılan vagal sinir stimülasyonu tüm dünyada yaklaşık 35 yıldır kullanılmaktadır. Uygun hastalarda yarı yarıya nöbet sıklığında ve şiddetinde azalma sağlayabilmektedir. Hastanemiz Nöroloji Anabilim Dalı Klinik Nörofizyoloji BD bünyesinde bulunan Epilepsi Gözlem ve Uyku Bozuklukları Merkezi ekibince uygun olduğu değerlendirilen hastalara Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından cerrahi pil yerleştirme işlemi yapılmaktadır.

             2015 yılından beri toplam 9 yıllık tecrübenin 50. hastasına Başhekim Prof. Dr. Turhan TOGAN geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuş ve hastanemizde böylesi özellikli işlemlerin gerçekleştirilebildiğinin altını çizerek klinikler arası uyum içerisinde bu başarıya imza atan Prof. Dr. Gülnihal KUTLU GÜNERGİN, Prof. Dr. V.Semai BEK ve Dr.Öğr. Üyesi Güven GÜRSOY başta olmak üzere emeği geçen tüm Nöroloji Anabilim Dalı ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı personeline teşekkür etmiştir.